Come back voor Belgisch golfbiljart

Golfbiljart, ook wel bekend staat als tapbiljard, topbiljart of toppenbiljart, is een specifieke variant van biljart waarbij de spelers pogen om hun eigen speelballen in de pocketholes te slaan. De biljarttafel voor golfbiljard heeft rubberen stoppen of tappen in het midden om de ballen te richten naar de pocketholes. De twee doelen zijn een gat en bevinden zich in het midden van elke korte band van de speeltafel. Links en rechts van het doel staan nog twee rubberen stoppen.

Er zijn ook verschillende technieken die worden gebruikt bij het spelen van golfbiljard, zoals het geven van spin aan de bal om hem beter te richten en het nemen van afstandsschoten. De speler moet ook berekeningen maken over de richting en snelheid van de bal, en het effect van de verschillende elementen van de tafel, zoals de rails en de pocketholes.

In België zijn er talloze golfbiljardclubs en -verenigingen, waar spelers van alle niveaus samenkomen om te spelen en te genieten van de sport. Er zijn ook regelmatig toernooien en wedstrijden, zowel op regionaal als nationaal niveau. Golfbiljard is ook een populaire televisiesport in België, met regelmatige uitzendingen van professionele wedstrijden en toernooien.

Al met al is golfbiljart een fascinerende en uitdagende sport die veel behendigheid en concentratie vgolfbiljard is iets anders dan pool: Golfbiljart (ook wel tapbiljart, topbiljart of toppenbiljart genoemd) is een biljartvariant die gespeeld wordt tussen twee individuen of twee ploegen van twee spelers met vijf rode en vijf witte ballen. Daarbij pogen de spelers om het eerst en om beurt alle eigen speelballen in het doel te stoten.

Voor meer informatie ga naar de website van de Belgische Golfbiljartbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *